Angelica ANGHELACHE a crescut în mediul de business de la 9 ani și activat în mai multe domenii de activitate: comerț, turism, consultanță financiară, nutriție, training. Din 2005 facilitează ateliere de dezvoltare personală și antreprenorială în România și în străinătate, ghidează tineri întreprinzători și organizații non-guvernamentale în dezvoltarea activităților proprii care să aducă o schimbare vizibilă în mediul în care activează.

Prin compania de consultanță financiară a consiliat societăți comerciale a căror cifră de afaceri cumulată depășește anual 30 de milioane de euro; prin atelierele de dezvoltare antreprenorială și personală a lucrat cu peste 1000 de persoane din România și din străinătate.

Dorian LUNGU este formator autorizat CNFPA în domeniile Project Manager, Formare de Formatori, Expert Achiziții Publice, Evaluator Competențe Profesionale, Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene.

Dorian este formator freelancer în domeniile leadership, inovație, interculturalitate, marketing, comunicare - www.dorianlungu.ro . Membru si formator ACRAFE - www.acrafe.ro . Fost președinte și formator JCI România - www.jci.ro , www.jci.cc . Formator și colaborator Macroanalitica - www.macroanalitica.com . Fondator și manager Vivendi - companie de consultanță - www.internationalprojects.org (rebranding) . Broker piața de capital - www.bvb.ro .

Ioana DONȚU are 8 ani de experiență în vânzări directe, atât în domeniul asigurărilor de viață, cât și în domeniul financiar - bancar. Ca formator în domeniul bancar, activitatea sa presupune susținerea zilnicp a cursurilor de vânzări și negociere, leadership, coaching, comunicare business și comunicare non-verbală, strategii de business, performanță, motivare, dezvoltare personală și profesională.

În calitate de Manager de Vânzări, a creat și a cobdus pe perioada ultimilor ani echipe formate din minim 20 de consultanți în vânzări și am recrutat sute de persoane. De asemenea s-a ocupat de strategiile și planurile de Marketing ale mai multor companii din domeniile publicitate, comerț și construcții.

Ionuț ȚAȚA a studiat administrarea afacerilor la Academia de Studii Economice București și politică și economie comparată la Georgetown University / Charles University. Lucrează de 8 ani în consultanță și training, fiind consultant / facilitator al sistemului Human Synergistic International și coach recunoscut de European Coaching Federation. Majoritatea orelor de training susținute de Ionuț au avut ca obiectiv dezvoltarea competențelor de leadership ale participanților. A studiat Programarea Neurolingvistică la nivel de Master Practitioner și este certificat ca formator, project manager și expert în finanțări europene.

Într-o perioadă în care resursele sunt limitate, Ionuț asistă organizațiile în identificarea de noi resurse și eficientizarea utilizării resurselor existente. Adună la un loc oamenii, competențele și conceptele potrivite pentru a îmbunătăți performanța organizațională, atât la nivel strategic, cât și l nivel operațional. Prin proiectele pe care le dezvoltă pentru clienții săi, livrează inovație și îmbunătățește performanța din companiile și instituțiile cu care lucrează.

Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie este menționată în presă în următoarele materiale:

30 iunie 2012 - Transilvania Expreshttp://www.mytex.ro/eveniment/noi-cursuri-de-instruire-pentru-manageri_319066.php

În perioada următoare, managerii din Regiunea de Dezvoltare Centru vor iniţia luna viitoare noi cursuri de instruire în cadrul Proiectului „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢÔ. Cursurile propun o abordare experienţială a învăţării, caracterizată prin centrarea pe situaţii concrete şi soluţii de optimizare a afacerii, abordarea practică şi aplicabilitatea directă, exemple de bune practici şi adaptare la specificul mediului de afaceri românesc. Prin acest proiect, Fundaţia „Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie” - Filiala Braşov şi-au propus dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor necesare administrării eficiente a afacerilor pentru echipele de management a IMM-urilor. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. (I.T.)

1 mai 2012 - Transilvania Expres - http://www.mytex.ro/eveniment/scoala-romana-de-afaceri-brasov-deruleaza-un-program-pentru-tinerii-intreprinzatori_314264.php

Şcoala Română de Afaceri Braşov derulează un program pentru tinerii întreprinzători

Este vorba despre Proiectul „SRL-Debutant”, prin intermediul căruia pot fi accesate fonduri nerambursabile de până la 10.000 euro, reprezentând 50% din valoarea planului de afaceri

În perioada februarie-aprilie a acestui an, reprezentanţii Şcolii Române de Afaceri Braşov au sprijinit un număr de 28 de tineri întreprinzători, oferindu-le consultanţă gratuită pentru accesarea de fonduri în cadrul Programului „SRL-Debutant”, privind înfiinţarea unei societăţi comerciale.

Acest nou tip de afaceri acoperă o arie diversă de domenii de activitate, de la cabinete stomatologice la producţia şi desfacerea de componente electronice şi realizare pagini web. O parte dintre proiecte au primit, deja, aviz favorabil de finanţare de la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie Braşov, iar pentru patru dintre ele au fost semnate contractele de finanţare. Proiectele care au şi o componentă de credit se află în analiză la băncile partenere din proiect.

„În plus, Şcoala Română de Afaceri Braşov sprijină tinerii afacerişti braşoveni, oferind şi cursuri gratuite de pregătire în domeniul managementului”, ne-a declarat director executiv Roxana Mânzatu.

Dragoş CENŢU

26 martie 2012 - www.re-start.ro - http://www.re-start.ro/index.php/restart-cariera/cursuri-formare-profesionala/1206-curs-gratuit-competente-manageriale-si-antreprenoriale-pentru-initierea-unei-afaceri-si-ocuparea-pe-cont-propriu-4-7-aprilie-2012

 

Curs gratuit - Competenţe manageriale şi antreprenoriale pentru iniţierea unei afaceri şi ocuparea pe cont propriu, 4-7 aprilie 2012

Scoala Română de Afaceri Brasov te ajută să întreprinzi primii pasi pentru a-ti deschide propria ta afacere!

Te ajutăm să afli cum pui bazele unei afaceri, cum alegi forma cea mai potrivită tie la crearea firmei, împreună elaborăm planul de afacerii bazat pe ideea ta si cautam sursele si mijloacele de finantare disponibile.

Pentru luna Aprilie 2012 selectăm cursanti (persoane care doresc să iniţieze o afacere - în special tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani - din judetele Brasov, Covasna, Sibiu, Mures, Harghita, Alba) pentru a participa la o sesiune de curs de 4 zile.

Cursul "Competente manageriale si antreprenoriale pentru initierea unei afaceri si ocuparea pe cont propriu" va pune accent deosebit pe aspectele practice si va include următoarele teme:

Pasii pentru deschiderea unei Afaceri: Personalitatea intreprinzatorului. Piata.

Mijloacele financiare

Formalitatile necesare infiintarii unei firme: Acte, procedure juridice, facilităti acordate studentilor

Planul de Afaceri pentru un start-up (o firma nou înfiintată)

Managementul riscului

Modalităti si Surse de finantare ale unei afaceri: în etapa de lansare, în etapa de functionare, în etapa de dezvoltare, în etapa de declin

Lansarea de noi afaceri. Modalitătile juridice de organizare cele mai potrivite.

Legislatie

Trainerii vor fi reprezentanti Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, ai Scolii Romane de Afaceri Brasov, ai fondului de garantare a creditelor pentru IMM-Sfantu Gheorghe si ai Oficiului Teritorial pentru IMM si Cooperatie Brasov.

Pachetul de formare si mesele sunt gratuite.

Pentru cursantii admisi din alte judete decât Brasov se asigură cazarea precum si decontarea transportului dus-intors.

Cursul va avea loc in Brasov, la Complex Jasmine – www.casajasmine.ro

Detalii si înscrieri:

Scoala Română de Afaceri – Filiala Brasov

Persoană de contact

Alexandru Bancila, Scoala Romana de Afaceri Brasov, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , mobil : 0742492145, fix 0372 77 88 44

Acest curs este finantat din Fondul Social European în cadrul proiectului “Dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru IMM în vederea îmbunătăţirii eficienţei organizaţionale şi valorificării oportunităţilor de afaceri”, in cadrul POSDRU, având ca Beneficiar Camera de Comert si Industrie Bucuresti.

19 martie 2012 - www.newsbv.ro - http://newsbv.ro/2012/forumul-intreprinzatori-regiunea-centru/

 

"Forumul pentru întreprinzători – regiunea Centru”

"Forumul pentru întreprinzători – regiunea Centru”  va avea loc în luna 2-3 Aprilie 2012 în Brașov, Complex Jasmine www.casajasmine.ro.  Forumul va include module de formare și schimburi de afaceri.

Cine poate participa? Sunt invitați la Forum proprietari (asociați, acționari) ai IMM (Întreprinderi mici și mijlocii având maximum 249 de angajați) selectați  din județele regiunii Centru (Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Alba).

Care sunt costurile? Participarea la Forum este gratuită, fiind finanțată în cadrul proiectului din Fondul Social European.

Ce include Forumul? În cadrul celor două zile de Forum participanții vor parcurge pachetul “Competente manageriale si antreprenoriale pentru antreprenori” care va include urmatoarele teme : a) Identificarea si valorificarea de oportunitati, inclusiv in conditii de criza economica;  b) Asumarea riscurilor;   c)  Strategii de dezvoltare a firmei si ciclurile economice;   d) Marketing antreprenorial;   e) Module speciale: dezvoltare durabila, eficienta organizationala, actualizari legislative; surse de informatii, noile tehnologii.

Cine sunt vorbitorii și lectorii? Lectorii care vor oferi formarea sunt experți din structura SC Finas Consulting – partener în  proiect.

Cât va dura Forumul? Forumul se va derula pe o perioada a două zile, programul zilnic fiind de circa 8 ore

Cum vă puteți înscrie la Forum? Înscrierea se face prin completarea Formularelor de înscriere care sunt puse la dispozitie de Scoala Romana de Afaceri.

Mai multe informaţii obţineţi de la Alexandru Bancila, tel. 0372 778 844, 0742 492 145, fax. 0372 876 816, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

16 martie 2012 - www.newsbv.ro - http://newsbv.ro/2012/sprijin-nerambursabil-imm-urile-din-brasov/

Sprijin nerambursabil pentru IMM-urile din Braşov

Scopul şi obiectivele proiectului derulat de Şcoala Română de Afaceri din Braşov vizează creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii prin achiziţionarea de servicii de consultanţă externă (din afara firmei solicitante) cu condiţia ca serviciul de consultanţă respectiv să nu se constituie într-o activitate continuă sau periodică şi să nu fie legat de activitatea curentă a firmei.

Valoarea maximă a sprijinului financiar nerambursabil = 170.000 lei, dar nu mai mare de 20 % din valoarea cifrei de afaceri anuale înregistrată de către întreprinderea solicitantă în ultimul exerciţiu financiar încheiat.

Valori maxime ale finantarii nerambursabile pe tipuri de servicii de consultanţă:

1. Elaborarea de strategii pentru soluţii inovative şi crearea de noi produse şi/sau servicii şi Tehnologii – 170.000 lei

2. Planuri de afaceri, studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate pentru implementarea de tehnologii ecoeficiente şi competitive, precum şi pentru crearea de produse competitive – 120.000 lei

3. Consultanta legata de un anumit proiect (strategii de mediatizare, planuri de promovare, studii şi strategii de management, marketing şi/sau analize financiare, strategii şi planuri de dezvoltare şi stimulare a resurselor umane) – 100.000 lei

4. Elaborarea de strategii şi planuri de dezvoltare şi stimulare a resurselor umane în vederea extinderii afacerii – 100.000 lei

5. Elaborarea de studii asupra protecţiei proprietăţii intelectuale – 70.000 lei

6. Elaborarea de studii comparative, pentru utilizarea unor instrumente şi soluţii informatice într-un domeniu precizat – 70.000 lei

7. Elaborarea de studii de evaluare şi diagnostic pentru transferul afacerii – 50.000 lei

Se poate solicita finanţarea consultanţei pentru mai multe activităţi, dar ajutorul financiar nerambursabil cumulat nu poate depăşi suma de 170.000 lei

Sesiunea I (martie)a) Înregistrare şi depunere – 15.03–13.04.2012 b) Evaluare şi selecţie – 17.04–31.05.2012

Sesiunea II (iunie)a) Înregistrare şi depunere – 01.06–29.06.2012 b) Evaluare şi selecţie – 02.07–31.08.2012

Sesiunea III (septembrie)a) Înregistrare şi depunere – 03.09–28.09.2012 b) Evaluare şi selecţie – 01.10–30.11.2012

Scoala Romana de Afaceri Brasov impreuna cu partenerii acesteia va pot sprijini pentru accesarea liniei de finantare in conditii deosebit de avantajoase. Pentru infora’ii suplimentare puteţi suna la  telefon 0372 77 88 44 sau email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3 martie 2012 - www.brasovpress.ro - http://www.brasovpress.ro/2012/03/03/scoala-romana-de-afaceri-filiala-brasov-da-o-sansa-noilor-antreprenori/

Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Brașov (SRAF Brașov) sprijină activ dezvoltarea mediului de afaceri din regiunea Centru.

Astfel, prin proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANȚĂ”, în perioada septembrie-decembrie 2011 Fundația Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – filiala Brașov a realizat analiza organizațională pentru 24 de IMM-uri selectate din regiunea Centru în cadrul căreia au fost incluși 138 de manageri. Acestora li s-au aplicat 2 tipuri de chestionare și 3 tipuri de ghiduri de interviu. În urma evaluării fiecărei companii i-a fost elaborat un raport de evaluare internă care acoperă următoarele capitole:

Piața

Planificare managerială

Organizare

Coordonare

Conducere

Managementul schimbării

Marketing, vânzări, customer care

Producție și livrare de servicii

Managementul resurselor umane

- Analiza culturii organizaționale

- Analiza nevoilor de instruire

Analiza SWOT. Concluzii

Proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANȚĂ” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

De asemenea, Școala Română de Afaceri Brașov sprijină tinerii oameni de afaceri aflați la început de drum. Începând cu 1 februarie 2012, acordăm consultații gratuite tinerilor sub 35 de ani din județul Brașov care înființează SRL-D în scopul de accesa finanțare în 2012 prin Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Consultațiile se referă la transpunerea ideii de afacere pe care o au într-o activitate economică viabilă, respectarea condițiilor de eligibilitate ale Programului si mai ales la scrierea planurilor de afaceri pentru care vor solicita finanțare.

Încercăm să acoperim nevoia de informații a oamenilor de afaceri prin editarea Ghidului Prima Afacere care reunește o serie de informații publice utile  într-un singur document, accesibil gratuit. Scoala isi propune sa îmbunătățească permanent acest Ghid, inclusiv cu ajutorul utilizatorilor.

- Ghidul Prima afacere acopera urmatoarele capitole:

- Înfiinţarea unei societăţi comerciale

- Taxe, impozite și alte contribuții obligatorii pentru societăţile comerciale

- Contabilitatea unei societăţi comerciale

- Relaţia unei societăţi nou înfiinţate cu banca

- Relaţia societăţii cu autorităţile statului roman

- Planul de afaceri la început întrebări care pot face diferenţa între prima şi ultima afacere

- Facilităţi guvernamentale pentru SRL-D (Debutante)

- Fonduri nerambursabile europene pentru firme nou înfiinţate în mediul rural

Ghidul poate fi solicitat și obținut gratuit de către cei interesați de la sediul Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Brașov : B-dul. Mihail Kogălniceanu nr. 11, Bl. C1, et. 3 (clădirea CAS).

31 octombrie 2011 - www.ltisdro.ro - http://ltisdro.ro/articol/cum-sa-iti-elaborezi-planul-de-afaceri-curs-gratuit-adresat-managerilor-imm-din-regiunea-centru/17/

CUM SA ITI ELABOREZI PLANUL DE AFACERI - Curs gratuit adresat managerilor IMM din regiunea Centru

Școala Română de Afaceri Brașov (www.srafbv.ro) va invita sa participati la un curs aplicat cu o durata de 6 zile ce are ca finalitate intocmirea unui business-plan pe care sa il puteti utiliza apoi concret in accesarea de fonduri nerambursabile, credite, instrumente de garantare, etc.

Detalii:

Organizator : Școala Română de Afaceri Brașov, www.srafbv.ro

Perioada de derulare a cursului: 21-26 noiembrie 2011

Locatia: Brasov, complexul Jasmine, str. Vulcan nr. 104

Traineri: Echipa Finas Consulting Bucuresti

Invitat: dl Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM)

Invitat : dl Sorin Dimitriu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie București.

Beneficii

Gratuit : Participarea la curs, suportul de curs, pauzele de cafea și mesele.

Gratuit : Cazare si transport. Pentru cursanții admiși din alte județe decât Brașov (Sibiu, Alba, Covasna, Mures, Harghita, Covasna) se asigură gratuit cazarea la Complexul Jasmine precum și decontarea transportului dus-intors.

Diplome : La final participanții vor primi diplome de participare.

Dupa terminarea cursului : Cursantii vor primi sprijin pentru finalizarea si valorificarea planului de afaceri.

Cerințe :

Participanții :

-          Vor completa toate formularele de înscriere furnizate de organizator și vor prezenta o adeverință din care să reiasă calitatea lor de manager sau coordonator în cadrul unui IMM din regiunea Centru.

-          Vor aduce la curs bilantul pe 2009 si 2010, balanta iunie 2011

-          In masura posibilitatilor, un laptop pentru a lucra partea de proiectii financiare, sub supravegherea trainerilor.

Inscrieri:

Școala Română de Afaceri – Filiala Brașov

B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 11, Bl. C1, Etaj III (clădirea CAS)

Telefon:  0372 77 88 44.

Persoană de contact: Rosana Cozma

Mobil: 0736 106 397

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Termen limită pentru înscrieri: 14 noiembrie 2011

Acest curs este finantat din Fondul Social European în cadrul proiectului “Dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru IMM în vederea îmbunătăţirii eficienţei organizaţionale şi valorificării oportunităţilor de afaceri”, in cadrul POSDRU, având drept Beneficiar Camera de Comert si Industrie Bucuresti. In cadrul acestui proiect Scoala Romana de Afaceri Brasov este partener pentru regiunea Centru.

In perioada 21-26 noiembrie 2011 se va desfasura la Brasov (Pensiunea Jasmine) cursul cu tema: "Competente manageriale si antreprenoriale pentru dezvoltarea si consolidarea noilor intreprinderi", adresat managerilor de IMM-uri. Prin urmare, daca aveti cunostinte sau prieteni care detin o functie de conducere (director, administrator, etc.) in cadrul unei companii si care sunt interesati sa invete cum sa isi elaboreze singuri si intr-un mod profesionist planul de afaceri, transmiteti-le va rog invitatia de mai jos. Mentionez ca persoanele care nu detin o functie de conducere sau care au mai participat la cursuri organizate de noi in cadrul acestui proiect (pe alt grup tinta), nu se pot inscrie. Va multumesc pentru sprijin si va doresc mult succes in activitatile pe care le desfasurati!

Persoană de contact: Rosana Cozma Mobil: 0736 106 397 Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

13 august 2011 - www.infobrasov.net - http://infobrasov.net/content/reportaj_63373_320-de-manageri-specializati-de-Scoala-de-Afaceri.html

320 de manageri specializati de Scoala de Afaceri

Scoala Romana de Afaceri Brasov a finalizat inscrierile la cursurile autorizate oferite in cadrul Proiectului  european „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢÔ.

Astfel, un număr de 328 de manageri din 24 de com­panii din Regiunea „7 Centru” au optat să participe la cursurile de perfecţionare care vor incepe din 16 mai si se vor finaliza in ianuarie 2013.

Cursurile vor dura intre două si cinci zile si se vor derula la sediul Scolii Romane de Afaceri Brasov.

Instruirea va fi susţinută de o echipă compusă din patru formatori brasoveni, sub indru­ma­rea companiei bucurestene de training Schultz Consulting.

Cele 10 cursuri vor fi absolvite cu certificate recunoscute de Ministerul Muncii si cel al Educaţiei si vizează domenii precum managementul finan­ciar, performanţă in negociere si van­zări, managementul echipelor, al resur­selor umane si al proiectelor de afaceri, etc.

S.D.

23 iunie 2011 - www.orasulm.eu - http://www.orasulm.eu/evenimente/Scoala_Romana_de_Afaceri_-_Filiala_Brasov_23077/HR_Society_-_legisla%C8%9Bia_muncii_%C8%99i_SSM_8938

HR Society Brasov - platforma profesionistilor de resurse umane, in organizarea JCI Brasov si Lugera&Makler va invita la o noua intalnire lunara a managerilor si profesionistilor de resurse umane, avand de data aceasta ca tematica principala legislatia muncii si norme de siguranta si securitatea muncii. La acest eveniment vor fi prezenti membrii din conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Brasov si sunt invitati sa participe profesionisti din resurse umane, manageri din departamentele specializate, dar si cei care vor sa se informeze mai mult despre aceste teme.

Agenda evenimentului:

1. 16.45 - 17.00 - Primire participanti si networking;

2. 17.00 - 17.15 – Cuvant de deschidere. Prezentarea JCI si a evenimentului Brasov Business Days - Ionut Tata, presedinte JCI Brasov 2011;

3. 17.15 - 18.30 - Noua legislatie a muncii 2011 - Adrian Reit, sef serviciu Control Relatii de Munca - ITM Brasov;

4. 18.30 - 18.45 - Coffee Break;

5. 18.45 - 20.00 - Importanta aplicarii normelor SSM - Senchetru Dorin, inspector sef adjunct Siguranta si Securitatea Muncii - ITM Brasov;

6. 20.00 – 20.15 - Discutii libere si networking.

Intalnirea va avea loc joi, 23 iunie 2011, incepand cu ora 17.00, la Scoala de Afaceri, in sala de conferinte, Bulevardul M. Kogalniceanu, nr. 11, bl. C1, Et. III (intrarea cea mai apropiata de BRD).

Participarea la aceasta editie nu presupune costuri din partea dvs.

Bonus: Participantii la aceasta editie beneficiaza de reduceri de 15% din pretul biletelor de acces la evenimentul Brasov Business Days [Aro Palace - 6,7 iulie 2011] co-organizat de JCI Brasov.

27 mai 2011 - Transilvania Expres - http://www.mytex.ro/economic/demers-scoala-romana-de-afaceri-a-lansat-proiectul-antreprenor-pentru-performanta-un-instrument-integrat-pentru-dezvoltarea-imm-urilor_285266.php

DEMERS. Şcoala Română de Afaceri a lansat proiectul - „Antreprenor pentru performanţă”, un instrument integrat pentru dezvoltarea IMM-urilor

Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie a organizat, ieri, la Braşov, conferinţa de lansare în Regiunea Centru a proiectului „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢÃ’’, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Manageri competitivi pentru firme de succes

Practic, proiectul este implementat de un important furnizor de servicii de training şi consultanţă în management pentru mediul de afaceri, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Braşov, pe o perioadă de 36 de luni, în trei regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Centru. Obiectivul general al proiectului este acela de-a facilita dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor necesare administrării eficiente a afacerilor pentru echipele de management a 60 de companii din cele trei regiuni. „Prin acest proiect îndrăzneţ, care se va adresa Regiunii 7 Centru, încercăm pe parcursul a doi ani şi jumătate formarea managerilor, a oamenilor care în companiile din care fac parte pot să aibă acest rol al conducătorului, al celui care are viziune, care gândeşte programe, care poate să mobilizeze toate energiile din companie astfel încât să obţină performanţa pe care cu toţii o dorim. Preiau comparaţia afaceri-sport propusă de titlul acestui proiect în ideea că antreprenorii buni, ca şi sportivii de marcă, se pregătesc continuu pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile, pentru a fi competitivi, pentru a deveni şi a rămâne cei mai buni. Am convingerea că promotorii acestui proiect vor reuşi nu numai să antreneze către succes echipele de manageri care vor fi selectate din Regiunea Centru, ci să demonstreze că banii europeni investiţi inteligent de antreprenorii de valoare generează valoare adăugată pentru mediul economic’’, a declarat Nicolae Ţucunel, preşedintele Şcolii de Afaceri Braşov.

20 de firme selectate, în fiecare regiune

Proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢÃ’’ pune accent pe oferirea de servicii integrate de diagnoză organizaţională, training şi consultanţă echipelor de management din 20 de companii din fiecare regiune de dezvoltare, care vor fi selectate în perioada imediat următoare. Startul perioadei de aplicaţie pentru companii s-a dat pe 24 mai 2011 şi se va încheia pe 30 iunie 2011, urmând ca la sfârşitul lunii august să fie anunţate companiile selectate. „Parametrii acestui program sunt bine ancoraţi în realitate. Astfel, în Regiunea Centru vom oferi celor 20 de IMM-uri care vor trece cu brio de procesul de selecţie un program dedicat de sprijin de lungă durată, circa 2,5 ani, care va conţine cele mai potrivite programe de formare şi aplicarea de instrumente de management rezultate’’, a explicat Roxana Mînzatu, coordonator regional al proiectului în Regiunea Centru. De asemenea, proiectul îşi propune dezvoltarea şi furnizarea a 10 programe de perfecţionare profesională pentru îmbunătăţirea competenţelor de administrare eficientă a afacerii. Acestea vor fi construite pornind de la nevoile identificate în urma analizei interne a companiilor. Rezultatele obţinute vor fi folosite, în egală măsură, la dezvoltarea unor instrumente manageriale a căror aplicare în cadrul fiecărei companii va fi monitorizată de către experţii în dezvoltarea şi managerii din cadrul echipei de proiect, aceştia oferind consultanţă şi coaching celor 60 de companii selectate.

Anca Dobri

Fapte si Cifre - Şcoala Română de Afaceri Braşov în regiunea Centru 2011-2013

ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANŢĂ

24 de companii selectate pentru a primi servicii integrate de dezvoltare a resursei umane

3 servicii gratuite oferite: de diagnoză organizaţională, analiză a nevoii de instruire, perfecţionare profesională, coaching managerial

125 manageri beneficiari ai programelor de formare autorizată finalizate cu certificate CNFPA

10 programe de formare acreditate pentru dezvoltarea competenţelor echipelor de manageri

1250 de angajaţi ai companiilor selectate beneficiază de creşterea competitivăţii firmelor

28 luni durează colaborarea cu fiecare dintre companiile selectate, începând din septembrie 2011

Dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale

19 sesiuni de curs derulate în perioada 2011-2013

280 persoane instruite si sprijinite pentru a iniţia o afacere pe cont propriu

165 manageri  instruiți și sprijiniți  pentru a implementa planuri de dezvoltare / consolidare / restructurare a afacerii

612 persoane participă la acţiuni de dezvoltare a competenţelor manageriale şi antreprenoriale

BusNetSupport

1 modalitate inovatoare de sprijin şi consiliere pentru iniţierea şi dezvoltarea de afaceri noi de către întreprinzători  - reţeaua regional BusNetSupport

60 membrii ai reţelei BusNetSupport ( universităţi, IMM, companii mari, consultanţi în afaceri, camere de comerţ şi industrie, furnizori de formare continuă, autorităţi ale administraţiei locale, asociaţii profesionale şi patronale )

160 persoane beneficiază de acţiuni pentru dezvoltarea culturii anteprenoriale şi pentru iniţierea afacerilor

16 persoane primesc vouchere de formare

16 persoane obtin acces la schemele pilot de finantare

Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie - Filiala Brașov a sprijinit următoarele persoane pentru accesarea programului de finanțare SRL-D:

 

nr.crt. NUME, PRENUME OBIECT ACTIVTATE
1 BAGRIN SERGIU cabinet stomatologic
2 BLAJ CIPRIAN productie+desfacere componente electronice - depune pe START
3 CATANOIU GHEORGHE instalatii sanitare, termice, ventilare, climatizare depus
4 CONSTANTINESCU DAN scoala sportiva
5 MIHAI COSTEL
CHITITA NATALIA
ceainerie depus
6 FRATILA IONUT productie tubulatura ventilatie
7 GROSU PETRISOR comert marochinarie depus
8 ILIESCU CRISTIAN laborator + cofetarie
9 IOSIF CRISTIAN webdesign
10 Kovacs Beatrix Noemi florarie- cadouri- organizare evenimente
11 LAZAR ILDIKO prelucrare sticla si geamuri depus
12 MUNTEANU CRISTINA
RADU CIPRIAN
dezvoltare si personalizare software
13 PAUL OPREA inchiriere forta de munca
14 PAVEL ANCA catering rawbio/vegan
15 POTOSCHI ANA MARIA 
/ BIRISU IONEL
vulcanizare
16 RACASAN LUMINITA transport persoane - taximetrie - 2 proiecte
17 SCARLAT MARIA laborator colectare venin
18 SIMONA PERES studio foto
19 SOANA RARES market / comert diverse
20 TANASE GINA
COSTEA ADRIAN
proiectare
21 TERCIU ALEXANDRU covrigarie
22 VERES CORNEL SILVIU prestari servicii dom.exploatarii forestiere
23 VOICULESCU ANDRADA cabinet cosmetica
24 ZGOREAN RUXANDRA cabinet stomatologic depus
25 IONICA ANAMARIA prelucrare date, realizare pagini web depus
25 SBURLAN ALINA productie/sculptura lemn depus
27 HAIDUC MARIUS transport marfa depus
28 ROSU CORNEL comert

 

Capitolul I – Constituire, sediu, durată

Art.1

Fundaţia, înregistrată sub denumirea de „Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie” este o persoană juridică, fără scop patrimonial, care are ca scop formarea şi specializarea la nivel mediu şi superior în profesiuni corespunzătoare cerinţelor economiei de piaţă”.

Art.2

(1) Fundaţia „Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie”, denumită în cele ce urmează Şcoala Română de Afaceri este o fundaţie independentă, neguvernamentală, de interes public, apolitică.

(2) Şcoala Română de Afaceri este persoană juridică română, organizată şi funcţionând pe baza legislaţiei române şi a Uniunii Europene şi a prevederilor prezentului Statut.

Art.3

Şcoala Română de Afaceri are ca membri fondatori, conform actului constitutiv, Camera de Comerţ şi Industrie a României precum şi Camerele de comerţ şi industrie judeţene.

Art.4

(1) Sediul Şcolii Române de Afaceri este în ...

(2) Şcoala Română de Afaceri, ca persoană juridică, funcţionează la nivel naţional şi are caracter de nucleu central.

(3) Şcoala Română de Afaceri poate constitui filiale în fiecare judeţ şi în Municipiul Bucureşti, precum şi în străinătate la cererea Camerei de Comerţ şi Industrie respective, pe baza hotărârii autentificate a Consiliului Director al Şcolii Române de Afaceri prin care le este alocat patrimoniul.

(4) Filialele au obligaţia să respecte prevederile Statutului Fundaţiei şi să prezinte anual, sal la solicitarea Consiliului Director, rapoarte de activitate.

(5) Preşedinteşe Camerei de Comerţ şi Industrie judeţene este Preşedintele Filialei.

(6) Organele de conducere ale Filialelor vor depune toate diligenţele pentru ca activitatea acestora să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, cu respectarea prevederilor legale.

(7) În caz de dizolvare şi de lichidare a Filialei, bunurile acesteia rămase în urma lichidării revine Camerei de Comerţ şi Industrie fondatoare.

(8) Filialele funcţionează în temeiul Statutului propriu, întocmit în corcondanţă cu Statutul Fundaţiei. Reglementările vizând funcţionarea loc, vor fi completate prin regulamenta de organizare şi funcţionare proprii, aprobate de Consiliul Director al Fundaţiei.

Art.5

Şcoala Română de Afaceri funcţionează pe durată nedeterminată. Dizolvarea sa se poate realiza în condiţiile şi cu procedura prevăzută de lege.

Capitolul II – Scopul şi obiectivele activităţii fundaţiei

Art.6

(1) Scopul şi obiectivele Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri decurg din atribuţiile Camerelor de Comerţ şi Industrie, referitoare la formarea şi specializarea profesională a personalului agenţilor economici şi a altor persoane interesate.

(2) În acest sens, Şcoala Română de Afaceri desfăşoară următoarele activităţi:

a) instruirea şi formarea profesională, în condiţii moderne şi de înaltă competenţă, la nivelul standardelor internaţionale, a persoanelor interesate în practicarea unor meserii şi specializări necesare în variate domenii şi ramuri de activitate (industrie, agricultură, comerţ, servicii, etc.);

b) actualizarea cunoştinţelor pentru diferite profesii şi specializări dobândite în procese de formare şi specializare anterioară;

c) iniţierea în afaceri a persoanelor de diferite calificări, interesate în dobândirea statutului de antreprenor;

d) specializarea în domeniul afacerilor a persoanelor interesate, cu pregătire corespunzătoare, în scopul obţinerii de cunoştinţe de înalt nivel, pe plan teoretic, metodologic şi practic – experimental;

e) iniţierea şi efectuarea de cercetări ştiinţifice – în nume propriu, în colaborare, sau pe bază de contract cu unităţi specializate în ... se află în strânsă relaţie cu procesul de formare şi specializare profesională;

f) organizarea de colocvii, dezbateri, mese rotunde, simpozioane, seminare, târguri şi altele, pe teme diverse, vizând schimbul de informaţii, idei şi opinii în domeniul afacerilor;

g) elaborarea şi editarea de lucrări specifice procesului specifice procesului de formare şi specializare profesională, pentru cursanţi, în genere, pentru agenţii economici interesaţi;

h) prestarea – din proprie iniţiativă / la cerere – de servicii de informare şi documentare de specialitate;

i) acordarea de sprijin tuturor celor interesaţi în domeniul afacerilor, cu atragerea unor specialişti de înaltă calificare;

j) organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de atestare profesională în domeniul afacerilor, pe baza reglementărilor în vigoare, în colaborare cu ministerele şi instituţiile centrale de resort.

Art.7

Pentru realizarea prevederilor de la art. 6 (2), pct. A-d, Şcoala Română de Afaceri va organiza şi realiza:

a) cursuri intensive, de durată variabilă, în raport de cerinţe şi de volum, conform programului stabilit;

b) stagii de formare, perfecţionare sau specializare profesională, cu durată variabilă, realizate cu alternanţă, de teorie şi practică în afaceri;

c) clase de formare profesională, pentru meserii şi specializări intens solicitate, care necesită însuşirea unor tehnici şi metode moderne;

d) facultăţi, cursuri de zi sau fără frecvenţă, orientate prioritar pe probleme privind teoria, metodologia şi practica afacerilor;

e) module de specializare post – universitară, care să permită dobândirea unor cunoştinţe profesionale în domeniul afacerilor, la cel mai înalt nivel;

f) fundaţia va colabora cu asociaţii şi aşezăminte din străinătate în vederea schimbului de informaţii şi materiale de specialitate, acordării de burse, cooperării ştiinţifice şi altor activităţi.

Art.8

(1) În vederea îndeplinirii obiectivelor de la art. 6 şi 7, Fundaţia Şcoala Română de Afaceri va putea constitui următoarele forme de învăţământ şi tipuri de şcoli:

a) învăţământ profesional – şcoli de arte şi meserii;

b) învăţământ liceal – licee de specialitate cu profil de afaceri;

c) învăţământ post – liceal – şcoli postliceale, vocaţionale şi de afaceri;

d) învăţământ universitar – facultăţi, colegii, institute, universităţi;

e) învăţământ post – universitar – şcoli de masterat în domeniul afacerilor (MBA).

(2) Aceste entităţi vor fi înfiinţate în conformitate cu legislaţia română şi a Uniunii Europene în vigoare şi vor fi organizate pe mai multe niveluri a căror activitate va fi reglementată prin regulamente de organizare şi funcţionare proprii.

Capitolul III – Patrimoniul fundaţiei

Art.9

Patrimoniul Fundaţiei se compune din:

a) contribuţii iniţiale ale fondatorilor;

b) contribuţii ulterioare ale fondatorilor;

c) donaţii, sposorizări şi legate;

d) venituri realizate din activităţi economice directe;

e) dobânzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţii legale;

f) dividendele societăţilor comerciale înfiinţate de Fundaţie;

g) resurse obţinute de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale;

h) alte venituri prevăzute de lege.

Art.10

Contribuţiile, donaţiile şi legatele pot fi valorice, bunuri, drepturi de autor, titluri de credit etc. şi vor fi înscrise într-un registru special.

Art.11

Donaţiile primite în favoarea Fundaţiei trebuie să fie în concordanţă cu obiectivele Fundaţiei.

Art.12

În cazul în care donatorul, legatarul sau sponsorul doresc ca donaţia sau legatul să fie folosite pentru a finanţa premii, burse de studii / altelem acesta poate stipula ca donaţia sau legatul să fie individualizate.

Art.13

(1) Din resursele sale financiare, Fundaţia va putea acorda burse, efectua investiţii în bunuri mobile sau imobile, constitui depozite bancare şi, în general, asigura conservarea şi menţinerea valorii patrimoniului său, cu condiţia luării de garanţii suficiente.

(2) Totodată, pentru a-şi asigura şi mări patrimoniul, Fundaţia va putea achiziţiona, pe lângă bunuri, drepturi de copzright, know-how, după cum va putea înstrăina bunuri mobile sau mobile, dacă aceste operaţiuni sunt în interesul Fundaţiei.

Art.14

(1) Contractele, acordurile, transferurile de numerar şi de valori, ca şi, în genere, operaţiunile financiare privind fondurile Fundaţiei sunt îndeplinite în baza hotărârii Consiliului Director, în conformitate cu prevederile prezentului Statut.

(2) Patrimoniul unei Filiale a Fundaţiei nu poate fi angajat de către organul de conducere al Filialei fără avizul Consiliului Director.

Art.15

Fundaţia poate participa la constituirea unor asociaţii, organizaţii sau societăţi comerciale al căror scop nu este incompatibil cu obiectivele Fundaţiei.

Capitolul IV – Conducerea şi administrarea fundaţiei

Art.16

(1) Conducerea şi administrarea Fundaţiei se realizează prin următoarele organe:

a) Consiliul Director;

b) Cenzorul.

(2) Consiliul Director este organul de conducere şi de administrare al Fundaţiei, care asigură realizarea scopului şi obiectivele Fundaţiei.

(3) Consiliul Director se compune de 5 membri.

(4) Consiliul Director este alcătuit din: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României care este de drept Preşedintele Fundaţiei; 4 membri propuşi de ....

(5) Consiliul Director este condus de Preşedinte. Preşedintele Fundaţiei este de drept preşedintele organelor de conducere ale Fundaţiei şi conduce activitatea acestora.

(6) Consiliul Director se întruneşte în şedinţe ordinare, anuale şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este nevoie.

Art.17

(1) Consiliul Director se convoacă de Preşedintele Consiliului, cu cel puţin 5 zile înainte de data întrunirii prin orice mijloace de comunicare. Convocarea va cuprinde ordinea de zi propusă, ziua, ora şi locul unde urmează să aibă loc întrunirea.

(2) Convocarea Consiliului Director, în sesiuni extraordinare, se face la cererea Preşedintelui Consiliului, sau a unui număr de cel puţin o treime din numărul membrilor Consiliului, în condiţiile alin. (1).

Art.18

(1) Consiliul Director este valabil constituit dacă sunt prezenţi jumătate plus unu din numărul total al membrilor săi.

(2) Dacă la prima convocare nu se întruneşte numărul statutar de membri, se va face o nouă convocare în 3 zile de la data primei convocări, caz în care Consiliul Director se consideră legal constituit cu un număr de 3 membri din numărul total al membrilor săi. Preşedintele Fundaţiei poate să împuternicească un alt membru al Consiliului Director să conducă şedinţa  respectivă în lipsa sa.

Art. 19

(1) Hotărârile Consiliului Director se iau cu votul a cel puţin jumătate plus unu din numărul de membri prezenţi, cu excepţia aprobării şi modificării Statutului Fundaţiei, pentru care se cere o majoritate de cel puţin 2/3 din numărul membrilor prezenţi.

(2) Fiecare membru are dreptul la un singur vot.

(3) Hotărârile Consiliului Director se consemnează într-un registru special.

Art.20

Consiliul Director exercită următoarele atribuţii:

a) stabileşte strategie generală şi programele Fundaţiei;

b) dezbate şi hotărăşte problemele majore şi de interes general, privind organizarea şi funcţionarea Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri, privind obiectul său de activitate;

c) dezbate Raportul de activitate al Directorului General şi Raportul de verificare al cenzorului, privind activitatea desfăşurată de Fundaţie între sesiunile Consiliului Director şi dă descărcare de gestiune;

d) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli şi bilanţul contabil;

e) alege şi revocă cenzorul şi fixează remuneraţia acestuia;

f) aprobă înființarea filialelor sau validarea filialelor în funcțiune;

g) încheie acte juridice în numele şi pe seama Filialei;

h) aprobă modificările Statutului Fundaţiei şi Regulamentul propriu de organizare şi funcţionare;

i) execută bugetul de venituri şi cheltuieli;

j) aprobă organigrama şi strategia de personal ale fundaţiei;

k) îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute în lege sau în statut.

Art.21

Administrarea Fundaţiei este asigurată de Directorul General, pe baza contractului de muncă semnat de Preşedintele Fundaţiei.

Art.22

Directorul General are următoarele atribuţii:

a) conduce activitatea curentă a Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri;

b) decide asupra primirii şi folosirii de subvenţii, subscripţii, donaţii, legate şi sponsorizări, a gestionării patrimoniului şi a cheltuielilor ce urmează a fi efectuate pentru realizarea obiectivelor Fundaţiei cu avizul Preşedintelui;

c) stabileşte tarifele serviciilor prestate de Fundaţie;

d) propune Consiliului Director oportunitatea constituirii anuale a unui fond de burse şi criteriile de acordare a burselor;

e) propune Preşedintelui spre aprobare angajarea personalului Fundaţiei;

f) obţine avizele necesare activităţii Fundaţiei în conformitate cu dispoziţiile legii;

g) reprezintă Fundaţia în raport cu terţii, în măsura atribuţiilor sale.

Directorul General reprezintă în mod curent Fundaţia şi informează Consiliul Director despre activitatea desfăşurată de fundaţie, între şedinţe, conform solicitărilor acestuia.

Art.23

(1) Preşedintele Fundaţiei are următoarele atribuţii:

a) propune membrii Consiliului Director spre aprobarea Biroului de Conducere al CCIR;

b) numeşte Directorul General al Fundaţiei;

c) poate delega responsabilităţile sale Directorului General al Fundaţiei.

(2) Operaţiunile financiare vor fi valabil făcute dacă poartă semnătura Preşedintelui sau a persoanei expres delegate de către acesta.

Capitolul V – Controlul gestiunii fundaţiei

Art.24

(1) Controlul gestiunii Fundaţiei se exercită de Cenzorul ales de Consiliul Director pentru un mandat de 4 ani.

(2) Cenzorul trebuie să fie absolvent al unui institut de învăţământ superior de profil, cu o vechime de cel puţin 5 ani.

Art.25

Cenzorul controlează gestiunea Fundaţiei, verifică executarea bugetului cât şi operaţiunile financiar – contabile, supraveghează regularitatea evidenţelor prezentând raportul său Consiliului Director.

Art.26

Raportul Cenzorului este prezentat spre validare Preşedintelui Fundaţiei, anterior supunerii aprobării la Consiliul Director.

Capitolul VI – Dispoziţii finale

Art.27

Dizolvarea şi lichidarea Fundaţiei vor avea loc în condiţiile şi cu procedura prevăzută de lege.

Prezentul Statut a fost aprobat în şedinţa Adunării Generale a Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri din 30 aprilie 2010.

 

Roxana MÎNZATU - Director Executiv

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Licentiat in Stiinte Politice in limba engleza, specializarea Politica Europeana si Relatii Internationale - UNIVERSITATEA BUCUREȘTI, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative (2002).

Masterat în Integrare Europeana, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir (2005), Managementul proiectelor (Facultatea de Comunicare si Relatii Publice Bucuresti).

Specializari: Manager de proiect, Formator, Program de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici.

Experienta profesionala: 9 ani (Consilier de integrare in Ministerul Integrarii Europene, Consilier judetean 2004-2008, stagiar si reprezentant al Judetului Brasov la Biroul European din Bruxelles al UNCJR (2005, 2006), Manager de proiect la Project Europa Regional Bucuresti, Subprefect al Judetului Brasov, Consultant si formator programe europene la Eurokorona).

Limbi straine cunoscute: Engleza, Franceza

În cadrul Școlii Române de Afaceri Brașov ocupă poziția de Director Executiv și este implicat ca expert atât în implementarea de proiecte cu finanțare europeană, cât și în activități de dezvoltare a SRAF BV.

__________________________________________________

Liviu GOGA - Consilier Juridic

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0736 106 395

Licenţiat în Ştiinţe Juridice - UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAȘOV, Facultatea de Drept şi Sociologie (2004)

Masterat in Drept penal al afacerilor, Universitatea Transilvania Braşov, Facultatea de Drept şi Sociologie

Specializari: Manager de Proiect, Formator, Computer Forensics.

Experienţă profesională: 6 ani şi include consultanţă în dreptul afacerilor, drept informatic, proprietate intelectuală, media şi publicitate pentru clienţi naţionali şi internaţionali.

Limbi străine cunoscute: Engleză, Franceză, Japoneză

În cadrul Şcolii Române de Afaceri Braşov ocupă poziţia de Consilier Juridic şi este implicat ca expert în implementarea de proiecte cu finanţare europeană, cât şi în activităţi de dezvoltare a SRAF BV.

_________________________________________________

Mariana GOMOIU - Contabil

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0736 106 396

Licenţiat în Ştiinţe Economice  - UNIVERSITATEA BUCUREȘTI, Academia de Ştiinţe Economice (1983)

Specializări: Atestat Expert Contabil; Certificat privind Riscul in Activitatea de Creditare; Certificat Bancar, prin ID, privind Fundamentele Profesiunii Bancare; Membru CECCAR Romania, Certificat The Chartered Institute of Bankers London; Formator; Manager de Proiect.

Experienta profesionala: peste 30 de ani (Economist, Contabil șef, Șef serviciu financiar contabil, Director, Director economic, Economist, Inspector financiar, Director financiar).

Limbi straine: Engleza, Franceza.

In cadrul Şcolii Române de Afaceri Braşov deţine poziţia de contabil si este implicat in implementarea de proiecte cu finanatare europeana, ca responsabil financiar.

_________________________________________________

Alexandru BĂNCILĂ - Administrator

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0742 492 145

Licențiat în Industrializarea Lemnului.

Proiectare și design de mobilier, UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAȘOV, Facultatea de Industrializare a Lemnului (2008)

Specializări: Rețele calculatoare.

Experientă profesională: 3 ani (inginerie, vânzări).

Limbi străine: Engleză.

___________________________________________________

Anca IAMANDI - Consultant în Dezvoltarea și Managementul Afacerii

Expert pe Termen Scurt în cadrul proiectului ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANȚĂ

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0729 090 019

Licențiat în Știința și ingineria materialelor

Inginer metalurg, UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAȘOV, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor (absolvit 1985)

Masterat: Managementul Proiectelor Internaționale, Facultatea de Comunicare și relații publice "DAVID OGILVY" (absolvit 2006)

Specializări (acreditate): Contabilitate generală, Ajutor programator, Sisteme de management al calității, Formator pentru mediul de afaceri, Resurse Umane, Auditor intern de calitate, Manager proiect.

Experientă profesională: peste 15 de ani de experiență (Director programe, Șef departament relații interne)

Limbi străine: Engleză.

Consiliul Director al Şcolii Române de Afaceri Braşov este compus din:

- Preşedinte - Nicolae ŢUCUNEL

- Director executiv - Roxana MÎNZATU

- Membru - Daniela Emilia GIOL

- Membru - Ana KERESZTES

- Membru - Sorin GĂITAN

Directorul executiv asigură conducerea administrativă a Şcolii Române de Afaceri - Filiala Braşov.

Funcţia de Director executiv a SRAF Braşov este ocupată începând cu data de 13.01.2011 de dna. Roxana MÎNZATU.

Email - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov este de drept şi Preşedintele Filialei Braşov a Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie.

Preşedenţia SRAF Braşov este asigurată de dl. Silviu COSTEA.

 

Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Braşov (pe scurt SRAF Brasov) a fost înfiinţată în anul 1998, având ca preocupare majoră educaţia continuă pentru afaceri, în condiţii moderne şi de înaltă competenţă.

În cei 12 ani de activitate ai Şcolii au fost organizate cursuri de perfecţionare / specializare în domenii de interes pentru comunităţile locale de afaceri (educaţie antreprenorială, managementul firmei, managementul proiectelor, operator calculator, managementul resurselor umane, practicieni în reorganizare şi lichidare, agent imobiliar, engleză pentru afaceri, comunicare în limba engleză, tehnici de vânzare, arta negocierii, comunicare personal, tehnician cadastru funciar topograf).

Între 2006 şi 2010 un numar de 682 de participanţi au beneficiat de cele 43 de serii de cursuri autorizate CNFPA având următoarele tematici :

- agent (broker) imobiliar;

- managementul firmei (educaţie antreprenorială);

- tehnician cadastru funciar topograf;

- operator calculator electronic şi reţele;

- comunicare în limba engleză (nivel: începător, mediu, avansat, pentru afaceri).

SRAF Brasov s-a preocupat de întărirea parteneriatului şcoală-agenţi economici, în vederea asigurării eficienţei ofertei educaţionale şi a pregătirii profesionale, în raport cu cererea pieţei muncii.

În colaborare cu Colegiul Tehnic “Iosif Şilimon” Braşov au fost organizate în perioada 2006-2007 clase de studii postliceale în specializarea “Asistent de gestiune” iar în vederea asigurării bunei desfăşurări a practicii elevilor de la clasele de postliceală au fost semnate protocoale de colaborare cu Direcţia Finanţelor Publice Braşov, Banca Comercială Română Sucursala Braşov, Banca Română pentru Dezvoltare Groupe Societe Generale, Direcţia Taxe şi Impozite Braşov și Compania Imobiliară Ecostar Braşov.

Începand cu 2011, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Judetului Brasov, Scoala Română de Afaceri se relansează cu dorinţa de a deveni un liant al resurselor sociale, de afaceri, administrative ale judetului Brasov si regiunii Centru dar si o platforma de formare, informare si dialog pentru toate persoanele care pot construi ceva in judetul Brasov.

Cauta in site

Membru fondator

Portal BusNetSupport

BusNetSupport

De la teorie la practica in medicina

Ce spun companiile pe care le antrenam pentru performanta ?

Testimoniale despre implicarea în proiectul ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANȚĂ

“Proiectul acesta este, din punctul meu de vedere, un punct motivational pentru echipa manageriala.”

Paula Zaharia – Manager Resurse Umane

Clinicile ICCO

"Walt Disney spunea: 'Poti visa, poti crea, poti proiecta si construi cel mai minunat loc din lume, dar ai nevoie de oameni care sa te ajute sa-ti transformi visul in realitate', asa ca investitia in oameni, pentru o editura, este principalul mijloc prin pare poti sa ai succes!"

Adrian Dumitru - Director General

3D Media Communications (revistele CHIP, PC Practic, Foto Video, Level)

"Personal, eu cred ca implicarea companiei noastre in acest proiect are multe mai avantaje care conduc in final la o gestionare mai buna a tuturor resurselor ,un management mai eficient , de succes, cu clientii”.

Rodica Măciucă – Președinte

Modarom SCM Brasov

“Sunt convinsa ca implicarea companiei in acest proiect are mai multe avantaje, balanta fiind echilibrata atit catre angajator dar si catre angajat , in asa fel incat sa putem, si prin programul ce va urma, sa atingem performantele pe care ni le-am impus la nivelul organizatiei”

Nicoleta Voicescu – Administrator

Electroprecizia Electrical Equipment

Curs Tehnician Cadastru Funciar Cadastru Topometrist

Scoala Romana de Afaceri Brasov este furnizor autorizat CNFPA pentru cursului de pregatire in ocupația de:

TEHNICIAN CADASTRU FUNCIAR TOPOMETRIST (3112.3.14)

Module de curs:

TOPOGRAFIE – 40 ore

CADASTRU – 40 ore

PUBLICITATE IMOBILIARA – 30 ore

Documente necesare inscrierii: Formular de inscriere completat, Copie Carte Identitate, Copie Certificat Nastere, Copie Certificat Casatorie (unde este cazul), Copie dupa diploma aferenta ultimei forme de studii absolvita, Chitanta pentru achitarea primei rate a pretului cursului.

Contact pentru inscrieri:

Prin telefon: 0372 77 88 44

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

La sediul scolii: Brasov, Blvd Mihail Kogalniceanu nr. 11 bl. C1, etaj III